SİZDE YEMEKLERİNİZE SEVGİNİZİ KATIN
Malzemeler
300gr.
Kıyma
1 Çay
bardağı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
4 Adet
patlıcan
1 Adet
kuru soğan
2 Adet
kırmızı biber
3 Adet
yeşi biber
3 Diş
sarımsak
3 Yemek
kaşığı sıvı yağ
¼ Çay
kaşığı kimyon
Yeteri
kadar tuz
Yeteri
kadar karabiber
2 Su
bardağı sıcak su
1 Yemek
kaşığı domates salçası
Hazırlanışı
Halka halka
doradığımız patlıcanları acı suyu çıkması için tuzlu suda (10 – 15 dk.) bekletelim. Patlıcanları iyice kuruttuktan
sonra geniş bir tavada kızdırğımız 1 çay bardağı sıvı yağın içinde önlü arkalı
kızartalım. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde dinlendirelim. 3
adet yeşil biber ver 2 adet kırmızı biberi de aynı tavada hafif diriliği gidene
kadar kızartalım ve aynı şekilde fazla yağını bırakması için kağıt havlu
üzerinde dinlendirelim. 300gr. Kıymamızı bir tavaya alalım hafif rengi
dönünceye kadar kavuralım rengi dönünce 3 yemek kaşığı sıvı yağı ilave edelim.
Küp küp doğradığımız 1 adet kuru soğanı ve ortadan ikiye böldüğümüz 3 diş sarımsağı
diriliği gidene kadar kavuralım. ¼ çay kaşığı kimyon, yeteri kadar tuz ve
karabiberi ilave edip biraz daha kavuralım ve kenara alalım. Kızarttığımız
patlıcanları tencerenin tabanına dizelim üzerine yine kızarttığımız biberleri
dizelim ve kavurduğumuz kıyma harcını ilave edip 2 su bardağı sıcak suda
erittiğimiz 1 yemek kaşığı domates salçasını üzerine dökelim. Kısık ateşte 10 –
15 dk. piştikten sonra servise hazırdır. Afiye Olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder