Musakka - Et Yemekleri Tarifleri - SevgiilePY


SİZDE YEMEKLERİNİZE SEVGİNİZİ KATIN







Malzemeler


300gr. Kıyma


1 Çay bardağı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)


4 Adet patlıcan


1 Adet kuru soğan


2 Adet kırmızı biber


3 Adet yeşi biber


3 Diş sarımsak


3 Yemek kaşığı sıvı yağ


¼ Çay kaşığı kimyon


Yeteri kadar tuz


Yeteri kadar karabiber


2 Su bardağı sıcak su


1 Yemek kaşığı domates salçası


Hazırlanışı


Halka halka doradığımız patlıcanları acı suyu çıkması için tuzlu suda (10 – 15 dk.)  bekletelim. Patlıcanları iyice kuruttuktan sonra geniş bir tavada kızdırğımız 1 çay bardağı sıvı yağın içinde önlü arkalı kızartalım. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde dinlendirelim. 3 adet yeşil biber ver 2 adet kırmızı biberi de aynı tavada hafif diriliği gidene kadar kızartalım ve aynı şekilde fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde dinlendirelim. 300gr. Kıymamızı bir tavaya alalım hafif rengi dönünceye kadar kavuralım rengi dönünce 3 yemek kaşığı sıvı yağı ilave edelim. Küp küp doğradığımız 1 adet kuru soğanı ve ortadan ikiye böldüğümüz 3 diş sarımsağı diriliği gidene kadar kavuralım. ¼ çay kaşığı kimyon, yeteri kadar tuz ve karabiberi ilave edip biraz daha kavuralım ve kenara alalım. Kızarttığımız patlıcanları tencerenin tabanına dizelim üzerine yine kızarttığımız biberleri dizelim ve kavurduğumuz kıyma harcını ilave edip 2 su bardağı sıcak suda erittiğimiz 1 yemek kaşığı domates salçasını üzerine dökelim. Kısık ateşte 10 – 15 dk. piştikten sonra servise hazırdır. Afiye Olsun.

Yorumlar